Om föreläsningen

En föreläsning om att våga dejta fastän du har noll koll

Den här föreläsningen är en öppen, naken och osminkad berättelse, som det bör vara när det handlar om existentiella frågor och om sex, kärlek och relationer.

Jag var 38 år och skulle gå på min andra dejt i livet. Jag hade varit gift en längre tid, tänkte att det här med kvinnor fixar jag, men det skulle visa sig att jag hade noll koll.

Berättelsen handlar om vad som händer med en vuxen man när denne, efter ett långt förhållande ger sig ut för att dejta, utan någon egentlig erfarenhet av vare sig att dejta eller eller det sociala samspelet som det utspelar sig i en värld helt annorlunda än den han själv kom ifrån.

Då problematiken att vara människa är densamma vänder sig föreläsningen till både män och kvinnor.  På grund av att jag är den jag är, blir berättelsen ur en mans perspektiv, en man som söker en kvinna.

Några år av intensivt dejtande var mer än en jakt på kärlek. Det visade sig vara en början på en utveckling på flera plan, lära mig dejta (?) , lära mig att tänka på ett annat sätt om människorna jag möter och om sig själv, mogna känslomässigt, skapandet av en identitet.

Titeln Vad Kvinnor Vill Ha, påminner om de kvällstidningsrubriker som dyker upp med jämna mellanrum: Vad kvinnor vill ha, Vad män vill ha, som lockar med att kunna besvara män och kvinnors frågor om hur de attraherar en partner.

Med min föreläsning vill jag gå ett steg längre och påstå att den frågan är fel ställd.

Det ges således inga råd eller svar på hur man lyckas med sitt dejtande, då sådana svar är individuella. Däremot hoppas jag att min berättelse ger lyssnaren ett nytt perspektiv att se på sig själv och därigenom en möjlighet till förändring.